top of page

Aanvullende therapieën

 

Al deze aanvullende behandelmethodes worden in sommige gevallen toegepast in de therapeutische behandeling. Cupping, Moxa en Tuina technieken worden het vaakst toegevoegd, dit is afhankelijk van de symptomen en gezondheidsconditie van de cliënt. Ook zal er in het behandelingstraject advies worden gegeven met betrekking tot de voeding (volgens de Chinese Geneeswijzen), orthomoleculair advies, leefstijl en eventueel lichaamsoefeningen. 

 

De overige aanvullende methodes zijn Medical Taping, Do-In en Qi-Gong oefeningen en meditatie zijn ook van groot belang ter ondersteuning van de behandelingen en voor een goede mentale en fysieke gezondheid. Deze methodes/oefeningen zijn niet opgenomen in het tarief van de therapeutische behandelingen. Zie de tarieven lijst in het menu voor meer informatie.   

Amachi Foto's april2021-61.jpg
Cupping
Cupping, Moxibustion
Amachi Foto's april2021-44.jpg
Moxa

Cupping is een therapie die deel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeskunde en is ook populair in andere delen van de wereld. Het is een van de therapeutische methoden die worden toegepast om huid- en weefselspecifieke stimuli te veroorzaken door vacuüm te produceren. Het is een zeer nuttige techniek in de behandeling van problemen van de meridianen als gevolg van een stagnatie van bloed of Qi (energie). Het is ook effectief om externe pathogene factoren te verwijderen, vooral veroorzaakt door wind en koude. De traditionele zuignappen kunnen glas, bamboe, klei of keramiek zijn. De moderne zuignappen kunnen van plastic zijn met rubberen knijpbol, zuigpomp of magnetisch. Deze zijn erg praktisch.

 

De traditionele wijze om vacuum te implementeren, is om een ​​met alcohol gedrenkte wattenbol te verbranden en deze in de cup te houden. De verbranding van zuurstof creëert een vacuüm in de zuignap, wanneer deze direct op de huid wordt geplaatst, blijft deze eraan kleven en zuigt zichzelf stevig aan. Deze zuigtechniek is effectiever omdat de hitte van het vuur de poriën van de huid helpt te openen en zo pathogene factoren te elimineren.

De toepassing van deze cups laat meestal sporen achter op de huid die eruit zien als blauwe plekken en die worden veroorzaakt door de zuigkracht. Dit geeft aan dat bloed en toxines naar de huid zijn gekomen. Maak je geen zorgen, deze markeringen verdwijnen binnen een week.

 

Toepassingen:

Rug- en schouderpijn, tenniselleboog, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag- en darmproblemen, slechte spijsvertering, chronische rhinitis en astma, hoest en opkomende griep, cellulitis (afslanken), dysmenorroe, aangezichtsverlamming, gevoelloosheid van de ledematen, slangenbeten .. .

Tuina
Gua Sha (Schrapen)
Guasha

Gua Sha-therapie is een "scraping-therapie" waarbij, om zo te zeggen, "de ziekte door stagnerende energie" uit het lichaam wordt geschraapt. Guasha is een Chinese therapie die duizenden jaren oud is. "Gua" betekent schrapen en "sha" betekent stagnerende energie in het lichaam die resulteert in klachten of ziekten. De schraaptechniek wordt uitgevoerd met behulp van een gladde steen van Chinese Jade, Bian-steen (oorspronkelijk van een meteoriet) of buffelhoorn.

 

Guasha stimuleert het ontgiftingsmechanisme, het bevordert de bloedsomloop en zorgt voor een adequate stroom van energie, waardoor de lokale verzuring kan oplossen. Met andere woorden, het algehele energieniveau stijgt snel. De cliënt mag na de sessie geen pijn voelen. Gua Sha beschadigt de huid niet en huiduitslag of knobbeltjes moeten binnen twee tot vier dagen verdwijnen.

 

Gua Sha is een techniek van de traditionele Chinese geneeskunde die veelzijdig, preventief, curatief en versterkend werkt. Guasha is een therapie die in veel oorzaken op vele symptomen kan worden toegepast, hetzij als een therapie op zichzelf, hetzij in combinatie met andere fysieke therapieën.

 

Toepassingen:

Verlichtende pijn in het lichaam, hoofdpijn, schouders, nek, rug en gewrichtspijn en zenuwpijn, PMS, reuma en osteoporose, verwondingen aan spieren en pezen, koorts, ademhalingsproblemen, problemen met de spijsvertering, stijfheid en pijn, het verbeteren van de bloedsomloop ...

Voedinsadvies

Moxibustion is een oosterse therapie waarbij de plant ¨Artemisa Apiacea¨ wordt gebruikt. Het kruid Artemis wordt eerst gedroogd en geplet. Dit graan wordt apart gebruikt of in een sigaar gerold. De naam "moxibustion" komt van het Japanse woord "mogusa" dat de bladeren van de Artemis identificeert. Deze kegels of sigaren worden gebruikt voor therapeutische toepassing. Moxa verwarmt de huid en acupunctuurpunten om de circulatie van bloed en Qi (vitale energie) te stimuleren. Moxa heeft het vermogen om langzaam en vurig te branden terwijl het een infrarode straling afgeeft voor een heilzaam en rustgevend effect.

 

Toepassingen:

Schouder- en rugpijn, problemen met de spijsvertering (vooral diarree), menstruatiepijn, knieklachten, tenniselleboog en algemene verkoudheidsverschijnselen ...

Amachi Foto's april2021-48.jpg
Tuina (Traditionele Chinese Massage)

Tuina of Chinese traditionele massage is ontwikkeld vanuit de basistheorie van TCM maar gericht op het osteo-articulairestelsel en spierstelsel. Het concentreert zich net als andere meridiaanmassages om de Qi (vitale energie) in het lichaam en meridiaanpunten te stimuleren. Tui-Na is niet alleen een op zichzelf staande therapie, maar kan ook worden gecombineerd met andere therapeutische technieken van oosterse en westerse massage. Er zijn verschillende manipulaties en therapeutische mogelijkheden. In veel gevallen gebruikt de beoefenaar Qi Gong of "energiewerk" bij zijn behandelingen om de effecten te verbeteren. Over het algemeen wordt Qi Gong gebruikt in combinatie met acupunctuur of Tui Na.

 

Toepassingen:

Rugpijn, whiplash en nekstijfheid, sportblessures, gewrichtsproblemen, tenniselleboog, RSI, frozen shoulder, hoofdpijn, preventief, bevordert de gezondheid ...

Voedingsadvies 

Tijdens het eerste consult en de vervolg consulten zal worden gekeken of het nodig is om een adequaat en specifiek voedingsadvies te geven. Deze beoordeling is gebaseerd op de voeding van de Chinese geneeskunde. Dit betekent dat het advies gebaseerd zal zijn op de constitutie, de symptomen en de huidige gezondheidstoestand van de cliënt. Met gebruik van het principe van Yin en Yang, de vijf elementen (water, hout, vuur, aarde en metaal) en de energetische temperatuur van het specifieke type voeding zal een voedingsadvies worden gegeven.

 

De Chinese geneeskunde is van mening dat de meerderheid van onze symptomen en gezondheidsproblemen het gevolg zijn van onjuiste of inadequate voeding. De meeste Chinese artsen zullen daarom eerst het dieet van de patiënt bekijken en dit indien nodig aanpassen. 

Amachi Foto's april2021-64.jpg
Kinesio
(Medical Taping) 
Kinesio Tape, Do-In
Do-In oefeningen

In relatief korte tijd heeft de Neuro Muscular Taping, ook wel "Kinesio-taping" of "Medical Taping Concept" genoemd, zijn plaats veroverd in de therapeutische dagelijkse praktijk van vele therapeuten, fysiotherapeuten en artsen over de hele wereld. Het bestaat uit een innovatieve en effectieve methode van tapen die het proces van herstel van het lichaam optimaliseert en zijn endogene regeneratieve processen bevordert; dit maakt het erg populair, zowel bij patiënten als bij gezondheidswerkers.

 

De tape is ontworpen in de jaren zeventig in Azië (Japan en Korea), het gebruik ervan is gekomen naar Europa en Amerika, de techniek is gebaseerd op de beweging en voldoende bloed en lymfevaten, nodig voor het genezen van een ziekte en optimalisatie spierwerking. In tegenstelling tot bestaande verbanden / banden bevordert de Neuro Muscular Taping beweging, vermindert pijn en versnelt het natuurlijke proces van voeding en het verwijderen van schadelijke stoffen uit de weefsels. De Neuro Muscular Taping, of kortweg "TNM", is een noodzaak aan het worden voor patiënten en atleten van alle disciplines die het met groot succes en met ongelooflijke resultaten gebruiken.

 

In de TNM wordt een elastische katoenen tape gebruikt, deze is gemaakt met een anti-allergische kleeflaag. De kleeflaag is in een speciaal patroon gerangschikt, zodat het materiaal ventileert. Daarom wordt de tape zeer goed verdragen, zelfs bij langdurige toepassing

 

Toepassingen:

Pijnstilling, verbeterde spierfunctie, ondersteunt gewrichten, verwijdert de obstructie in de bloedsomloop en lymfedrainage functie. Het kan ook de symptomen verminderen van bijvoorbeeld; hooikoorts, COPD, menstruatiepijn en verschillende gastro-intestinale klachten ...

Qi Gong
Meditatie (Tao)
Meditatie

Meditatie is het proces van het creëren van  zelfbewustzijn. Het is het proces van meditatie dat zich richt op wat er in jou, de geest, het hart en het lichaam gebeurt. Je voelt je meer wakker wat resulteert in rust. Je ziet wat je nog niet eerder hebt gezien, je hoort wat je nog nooit hebt gehoord. Laat je bewuste geest los en leer luisteren naar het onderbewustzijn, heb de mogelijkheid om spontaan, rustig en zelfverzekerd te leren.

 

Een inleiding tot taoïstische meditatie.

Taoïstische meditatie richt zich op het creëren, verwerken en verplaatsen van interne energie. Taoïsten gebruiken meditatie als een van de belangrijkste hulpmiddelen bij het zoeken naar innerlijke vrede. Volgens Taoist Arts betekent het Chinese woord voor meditatie "zitten", maar de taoïstische meditatietechnieken zijn gedurende duizenden jaren ontwikkeld en worden nu voornamelijk in beweging uitgevoerd. Taoïstische meditatietechnieken richten zich op ademhalen. De focus op correcte ademhaling is een centraal onderdeel van de taoïstische meditatietechnieken, maar heeft ook een centrale rol in het helen van ons lichaam. Meditatie kan zowel spiritueel als fysiek zijn. Het doel van meditatie is om de geest en het lichaam zoveel mogelijk te kalmeren. Taoïsten leggen de nadruk op de leegte en de stilte, vooral in meditatie. Zodra de geest leeg is van onbelangrijke gedachten, ontspant het lichaam en kan het op de optimale sterkte werken. Taoïsten geloven ook dat meditatie de Chi (Qi) versterkt en het algemene welzijn verbetert.

Do-in is een combinatie van meridiaan stretching-, ademhalingsoefeningen, Ki-oefeningen en zelfmassage. Door deze oefeningen te doen, krijgt u een goede indruk van de toestand van de energie in uw lichaam. Dit is ook geschikt als therapie om energie te verhogen en energie te verminderen. Het belangrijkste doel van Do In (Tao Yin) is het creëren van balans tussen interne en externe energieën en het lichaam, geest en ziel revitaliseren, de kracht en flexibiliteit van spieren en pezen ontwikkelen. Waar de Qi in de meridianen niet goed stroomt, en er dus een blokkade aanwezig is, kunnen deze oefeningen helpen om alles weer in balans te brengen. Men zal opmerken dat de stijfheid in een bepaalde oefening laat zien dat er een blokkade is en waar men aan moet werken. De oefeningen zijn heel eenvoudig en hebben een grote extra impact op de behandelingen.

Qi Gong
(Ba Duan Yin)

De Ba Duan Jin is onder meer bekend als de acht stukken zijdebrokaat, acht sieradenstukken of acht stukken goudbrokaat. Het is een van de meest populaire Chi Kung-oefeningen. Deze worden beïnvloed door het verloop van de tijd en dit heeft verschillende manieren ontwikkeld om het te doen. De stijl die je hier leert is de stijl van Wu Dang.

Acht stukken Brocade staat bekend als een zeer eenvoudige, maar zeer effectieve vorm van Qi Gong. Net als in de bewegingen van Tai Ji Quan zijn ze gebaseerd op het openen van de meridianen, het masseren van de interne organen en het versterken van de spieren en pezen.

 

Wat is Qi Gong

Qi is lucht, adem of vitale energie van elk levend wezen. Qi wordt ook kosmische energie genoemd. Gong moet worden vertaald als de tijd en energie om een ​​bepaalde kennis te leren of een vaardigheid te beheersen. Qi Gong wordt beter vertaald als Qi-lichaam dat gedomineerd wordt door training. Qi-training kan op veel verschillende manieren worden gedaan, er zijn veel soorten bewegingen en oefeningen van Qi Gong. Qi Gong komt oorspronkelijk uit China. Dao Yin is een andere originele term voor Chinese filosofie en wetenschap. De betekenis van Dao Yin (= Do In) is de beweging van de ledematen (ledematen) om het lichaam te masseren. Deze externe bewegingsoefeningen in combinatie met de innerlijke beweging van de adem geleid door Yi (geest, concentratie) is Qi Gong. Een goede ademhalingstechniek is belangrijk omdat deze verantwoordelijk is voor de productie van Qi.

Other Massages
bottom of page