top of page
Amachi Foto's april2021-34.jpg
Shiatsu Massage 

Overige Massages

 

Naast de therapeutische behandelingen is er een breed scala aan andere massages. Deze Massages hebben pure ontspanning als een algemene doelstelling. Natuurlijk heeft elke vorm van massage een specifiek genezend effect op het lichaam. Op deze pagina vindt u de Massages die AMACHI te bieden heeft, met een korte uitleg van elke massage.

 

Reflexologie Massage

 Deze aangename drukpuntmassage is om volledig te ontspannen en tot rust te komen, en het is uitermate nuttig i.v.m. stressvermindering. Deze Shiatsu-massage is anders dan de therapie omdat het een algemene lichaamsmassage is, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan hoofd, nek, schouders en rug. 

Tijdens deze ontspannende reflexologie massage worden algemene ontspanningstechnieken toegepast op de voeten, benen en handen. Deze massage kalmeert de geest, ontspant het lichaam en helpt speciaal bij gezwollen voeten, vermoeide benen/voeten en zere voeten. De behandeling begint met een heerlijk voetbad.

Thaise Reflexologie Massage

De benen en voeten zullen worden gesmeerd met Thaise balsem en door middel van verschillende technieken worden de reflexzones en energiepunten gemasseerd. Soms wordt een kleine houten stok gebruikt, dit is om meer en sterkere druk op de reflexpunten te geven, voor een effectievere behandeling.

Oorkaars therapie (Ceremonie)

Oorkaars-therapie is een oude therapie, oorspronkelijk van de Hopi-indianen uit het zuidelijke deel van Noord-Amerika. Dit is een zachte manier om het oor te reinigen (= ontspanningsceremonie van de Indianen). De kaarsen zijn met de hand gemaakt van opgerolde linnen stroken, gedrenkt in bijenwas en medicinale kruiden. Earcandles zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Tijdens deze ceremonie zal eerst een massage van hoofd, gezicht en nek worden toegepast, waarna de brandende holle kaars aan de ene kant in het oor wordt geplaatst. Na 15 minuten is er een wissel van zijde. Deze therapie werkt op alle symptomen die verband houden met keel / neus / oor en hoofdpijn. 

Hot Stone Massage

Een Hot Stone-massage verwijdert spanning, verlicht spierstijfheid en verhoogt de bloedsomloop en het metabolisme. Deze sessie met Hot Stone-therapie bevordert een diepe spierontspanning door zachte Basalt-hete stenen op de drukpunten op het lichaam te plaatsen. Het combineren van de Hotstone met een volledige lichaamsmassage biedt een ervaring van effectieve genezing. Hot Stones verwijden de bloedvaten, waardoor de stroom van bloed en energie door het lichaam wordt verhoogd. Deze massage heeft een kalmerend effect dat chronische pijn kan verlichten, stress vermindert en diepe ontspanning bevordert.

Amachi Foto's april2021-50.jpg
Japanse (KOBIDO) gezichtsmassage
Kruidenstempel
Massage

Deze massage is een combinatie van drukpunten en warme kruiden-kompressen, de kompressen worden op de rug, armen en benen aangebracht. De massage en het effect van kruiden zorgen voor een optimale ontspanning van de spieren en ligamenten. Een mentale kalmte is gegarandeerd. De Thaise kruidenmassage werkt goed voor spierpijn en sportblessures.

Aromatherapie 
Massage

Tijdens de aromatherapiemassage worden essentiële oliën, ook wel aromatische oliën genoemd, gebruikt. Deze oliën zijn afkomstig van (geneeskrachtige) planten en zijn zeer geconcentreerd. Over het algemeen helpen ze om het mentale en fysieke lichaam te versterken. Als gevolg hiervan is het lichaam minder gevoelig voor vervuiling, stress, huid- en andere problemen. Aromatherapie helpt de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen. Tijdens de massage beïnvloeden de etherische oliën zowel door inademing en geur als de absorptie in de huid en in het bloed. Tijdens deze massage zal extra aandacht worden besteed aan de nek, rug, benen en voeten

Manuele lymfedrainage

 Handmatige lymfatische drainage is een zachte soort massage die de natuurlijke afvoer van lymfe, die afvalproducten van de weefsels terug naar het hart transporteert, stimuleert. Het lymfestelsel is afhankelijk van de intrinsieke samentrekkingen van de gladde spiercellen in de lymfevaten (peristaltiek) en de beweging van de skeletspieren om de lymfe door de lymfevaten, de lymfeklieren en vervolgens terug naar de lymfevaten te sturen om terug te keren naar de lymfevaten. cardiovasculair systeem. Handmatige lymfedrainage gebruikt een specifieke hoeveelheid druk en ritmische cirkelvormige bewegingen om de lymfestroom te stimuleren. 

Kobido massage is een Japanse techniek voor gezicht, hoofd en decolleté massage en betekent letterlijk “het pad van de schoonheid”. De Japanse gezichtsmassage is een traditionele Japanse kunst, die dankzij de ontelbare toevoegingen en verfijningen door de verschillende generaties heen, tot een unicum op massagegebied is geworden.

De Japanse gezichtsmassage is een unieke gezichtsmassage die wordt uitgevoerd door middel van verfijnde technieken gericht op het behandelen van de drukpunten (acupunten) en meridianen, de oppervlakkige huid, de diepere huid en de spieren.

 

De behandeling van de meridianen en de acupunctuurpunten in ons hoofd- en halsgebied stimuleert niet alleen een natuurlijke facelift, maar harmoniseert tevens je lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

bottom of page