top of page

Wie ben ik

Ellen Hamers
Shiatsu, TCM and Reflexologie Therapeut

Even een korte introductie over wie ik ben en wat mijn beweegredenen zijn voor het uitoefenen van dit beroep. Ik ben Ellen Hamers, geboren in Nederland en al vanaf jonge leeftijd heb ik compassie met mijn medemens en de natuur.  

Na het behalen van mijn bachelor in Ondernemerschap/Vrijetijdsmanagement op de NHTV in Breda(2005) ben ik op wereldreis gegaan. Met deze stap is een langgekoesterde droom werkelijkheid geworden. Tijdens deze mentale en spirituele reis begon ik pas echt anders te denken over het leven de natuur en de toekomst. Het contact met mensen in het Verre Oosten Azië) heeft mijn interesse gewekt voor Natuurlijke-, Traditionele- en vooral de Oosterse Geneeskunde. 

In september 2006 ben ik begonnen met de HBO Natuurgeneeskundig Reflexzonetherapie aan de Academie voor Alternatieve en Additieve Geneeswijzen in Landgraaf, Deze studie heb ik afgerond in 2008 tegelijk met een opleiding Medische basiskennis. Mijn interesse werd alleen maar groter en zodoende ben ik in 2008 een opleiding gestart voor Shiatsu therapie op de Academie Qing Bai in Nijmegen. Deze HBO studie heb ik afgerond in juni 2011. In de tussentijd heb ik meerdere korte (massage)cursussen gevolgd en in 2010 ben ik mijn eigen praktijk begonnen in Natuurgeneeskunde.

 

Vanaf 2012 tot en met 2014 ben ik regelmatig in Azië geweest (o.a.Japan, China en Thailand)  en vanaf eind 2014 tot juni 2018 heb ik in Mexico gewoond. 

De studie en kennis van de eeuwenoude tradities, leefstijlen en geneeskunde  uit het (Verre) Oosten is oneindig, het is iets heel bijzonders en daardoor blijf ik nieuwsgierig en welwillend om regelmatig mijn kennis te verdiepen en uit te breiden zodoende de kwaliteit van mijn behandelingen te waarborgen en de kennis door te kunnen geven.  Zo heb ik in China een training gevolgd voor Qi Gong en Tai Chi (in Wudang) en momenteel ben ik bezig met een (3-jarige) opleiding voor Acupunctuur wederom aan Qing Bai in Nijmegen.

Mijn leven en toekomst zullen voor een groot deel toegewijd zijn aan mijn medemens. Door middel van deze therapeutische behandelingen, massages en persoonlijk advies hoop ik bij te kunnen dragen aan de gezondheid van lichaam en geest van mijn cliënten zodat zij optimaal van het leven kunnen genieten.

bottom of page