top of page

Wie ik ben en mijn visie

Even een korte introductie over wie ik ben en wat mijn beweegredenen zijn voor het uitoefenen van dit beroep. 

foto Ellen_edited.jpg

Ik ben Ellen Hamers, geboren in Sittard en trotse moeder van drie zonen en een bonus-zoon. Vanaf 2018 ben ik woonachtig in Schin op Geul, een prachtig plekje in de wereld waar ik mij heb mogen settelen met mijn gezin en met de praktijk. 

Na mijn HBO studie Ondernemerschap / Vrijetijdsmanagement op de NHTV in Breda (2005) ben ik op wereldreis gegaan. Met deze stap is een langgekoesterde droom werkelijkheid geworden. Tijdens deze mentale en spirituele reis begon ik pas echt anders te denken over het leven, de natuur en mijn deel hierin. Mijn ervaringen en de contacten met mensen in o.a. Azië en Oceanië hebben mijn interesse gewekt voor Natuurlijke-, Traditionele- en Oosterse Geneeskunde. In 2010 ben ik mijn eigen praktijk begonnen in Complementaire Geneeskunde.

Een greep uit de studies die ik heb gevolgd:

* HBO Natuurgeneeskundig Reflexzonetherapie 

Academie voor Alternatieve en Additieve Geneeswijzen, Landgraaf

2006-2008

 

* HBO niveau Medische Basisikennis

Academie voor Alternatieve en Additieve Geneeswijzen, Landgraaf

2006-2008

* Opleiding Shiatsu Therapie 

Academie Qing Bai, Nijmegen 

2008-2011

* Orthomoleculaire Therapie,

Academie Sagho

2017-2018

* Japanse behandeltechnieken voor Shiatsutherapeuten,

Academie Qing Bai, Nijmegen

2019-2020

 

*Medische Basiskennis, PLATO-eindtermen

Hogeschool NTI, Leiden

2020-2021

De studie en kennis van de eeuwenoude tradities, leefstijlen en geneeskunde uit het (Verre) Oosten is oneindig, het is iets heel bijzonders en daardoor blijf ik nieuwsgierig en welwillend om regelmatig mijn kennis te verdiepen en uit te breiden zodoende de kwaliteit van mijn behandelingen te waarborgen en de kennis door te kunnen geven.  

Mijn leven is en mijn toekomst zal voor een groot deel toegewijd zijn aan mijn medemens. Door middel van deze therapeutische behandelingen, massages en persoonlijk advies hoop ik bij te kunnen dragen aan het welbevinden van mijn cliënten zodat zij optimaal van het leven kunnen genieten.

bottom of page