top of page
Praktijk-15_edited.jpg

TARIEVEN EN VERGOEDING

Hieronder een overzicht van de tarieven die ik hanteer binnen de praktijk

Tarieven

€85,- (90min)

Intake consult

Het 1e consult bestaat uit een intake, aansluitend gevolgd door een schiatsubehandeling en/of andere behandelmethodes (japanse acupunctuur, guasha, cupping of moxa). Tijdens de intake neem ik ruim de tijd waarbij ik d.m.v. het stellen van vragen, het voelen van de pols, het bekijken van de tong en eventueel het palperen van de hara en een aantal meridianen een zo goed mogelijk beeld proberen te krijgen van de gezondheidssituatie. 

 

Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose gesteld en aansluitend een behandelplan opgesteld. Deze bespreek ik tijdens het eerste consult en ik geef hierbij  ook adviezen/tips m.b.t. lifestyle en voeding, overeenkomstig de diagnose. Bij de bespreking van het behandelplan zal ook de behandelfrequentie worden besproken. Na afloop zal de nota per mail worden verstuurd.

€69,- (60min-75min)

Vervolg consult

De vervolgbehandelingen beginnen steeds met een kort vraaggesprek. Afhankelijk voor welke behandelmethode wordt gekozen, zal ook de pols en/of tong weer nauwkeurig worden bekeken. Een behandeling kan bestaan uit meerdere behandelmethoden. De duur van een vervolgconsult is gemiddeld 60 min. Een shiatsubehandeling wordt binnen de praktijk vaker gecombineerd met guasha, cupping, moxa  Na afloop zal de nota per mail worden verstuurd.

€60,- / €65,- (60min)

Ontspanningsmassages

U kunt kiezen uit verschillende ontspanningsmassages. Deze behandelingen/massages vallen niet binnen de eventuele vergoedingen bij de zorgverzekeraars. Het doel van deze massages is enerzijds ter ontspanning en anderzijds om preventief aan de gezondheid te werken. Klik op ontspanningsmassages in de menubalk om het aanbod te bekijken.

€50,- (50min)

Qi Gong (privéles)

Wat is Qi Gong

Qi is lucht, adem of vitale energie van elk levend wezen. Qi wordt ook kosmische energie genoemd. Gong moet worden vertaald als de tijd en energie om een ​​bepaalde kennis te leren of een vaardigheid te beheersen. Qi Gong wordt beter vertaald als Qi-lichaam dat gedomineerd wordt door training. Qi-training kan op veel verschillende manieren worden gedaan, er zijn veel soorten bewegingen en oefeningen van Qi Gong. Qi Gong komt oorspronkelijk uit China. 

 

De Ba Duan Jin is onder meer bekend als de acht stukken zijdebrokaat, acht sieradenstukken of acht stukken goudbrokaat. Het is een van de meest populaire Chi Gong-oefeningen. Deze worden beïnvloed door het verloop van de tijd en dit heeft verschillende manieren ontwikkeld om het te doen. De stijl die je hier leert is de stijl van Wu Dang.

Acht stukken Brocade staat bekend als een zeer eenvoudige, maar zeer effectieve vorm van Qi Gong. Net als in de bewegingen van Tai Ji Quan zijn ze gebaseerd op het openen van de meridianen, het masseren van de interne organen en het versterken van de spieren en pezen.

Deze externe bewegingsoefeningen in combinatie met de innerlijke beweging van de adem geleid door Yi (geest, concentratie) is Qi Gong. Een goede ademhalingstechniek is belangrijk omdat deze verantwoordelijk is voor de productie van Qi.

Annulering

Indien U de afspraak niet kunt nakomen en U tenminste 24 uur van te voren telefonisch annuleert, worden er geen consultkosten in rekening gebracht.

Vergoeding

Indien U aanvullend verzekerd bent voor (medische) Shiatsu dan kunt U de factuur indienen bij de verzekeraar. Deze zal dan (deels) vergoed worden. De vergoeding valt onder alternatieve geneeswijze en daarmee wordt het eigen risico niet aangesproken. Kijk voor de mogelijk beschikbare vergoeding in je polis of informeer ernaar bij uw verzekeraar. 

Ik ben aangesloten bij De beroepsvereniging Zhong en de overkoepelende organisatie KAB. 

Registratienummer Zhong : 2020056

ZHONG
bottom of page